27.12.06
Ψάχνοντας τον τίτλο...


Τι να 'ναι τούτο, τι να 'ναι τούτο...

Λοιπόν, αυτό το κόκκινο που βλέπετε από πάνω είναι μία ζωγραφική δια χειρός Αρτάνις σε μία κρίση σπαρίλας, νύστας, και πειραματισμού.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν επιρροές από την τέχνη της μαμοΡοδιάς, αλλά με μία εσάνς από σύννεφα και ολίγον στρας.

Μου αρέσει το κόκκινο χρώμα, το ανακάτεψα με πολλά άλλα και βγήκε...αυτό, βάζοντας τα χρώματα και "τραβώντας" τα.
Μην με ρωτήσετε τι είναι το "τράβηγμα", κατά λάθος το έκανα...

Επειδή, λοιπόν, είναι ένα "κατά λάθος" έργο, και επειδή δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι, ΒΟΗΘΕΙΑ!

Τι να θέλει να πει η ζωγράφα;

Σημ.: Τούτο το κόκκινο πράγμα το έφτιαξα με το ArtRage.



UPDATE

Οι, μέχρι τώρα, νονοί του έργου είπαν:

Ημίαιμος-Imiaimos:
(Στα αγγλικά) "Foreplay"
και
(στα ελληνικά) "Λίγο πριν γίνει βαθύ κόκκινο"

g help me:
"Green fields..."

yannis h:
"Πρόταση για τα νέα ρούχα του Άι Βασίλη"

Μαύρος Γάτος:
"Τα χρώματα της Θάλασσας, η Θάλασσα των χρωμάτων"

Χνούδι:
"Ο ουρανός της σήμερα"

Διαστημικό Καρότο:
"Ψαρεύοντας στις Παχύρρευστες Ημιθάλλασες του Ζεθ"

raffinata:
"Προβατάκια στο ηλιοβασίλεμα,
μέσα από θαμπό γυαλί ή δακρυσμένα μάτια "

heliotypon:
1) Γιορτινή κάρτα
2) Μπάλες δέντρου, πυκνά τοποθετημένες
και φωτογραφία φλουταρισμένη
3) Gift wrap paper

cyrusgeo:
"Der Himmel über Barbie"

aphrodite:
"Love session acid test!"

An-lu:
"Χαλάρωση"

και...
οι ιππότες του τάγματος, τα funELάκια μου, το είδαν κάπως έτσι:

"Αποκαλυπτικόν σημείον και Θαύμα"


 
Από την Artanis στις 7:48 μ.μ. | 25 comments
24.12.06
Επιτέλους!
Στόλισα κι εδώ, στολίσαμε και το σπίτι, καθάρισα και το σπίτι(!), ναι, ναι, η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά, αλλά μόνο καλή δεν είμαι στο νοικοκυριό, οπότε το υπόλοιπο ακυρώνεται αυτομάτως.
Οι δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα είναι, πάντοτε, ένα τρελό τρέξιμο με το γκάζι στο τέρμα, αλλά φέτος το μοντέλο αναβαθμίστηκε και έχει και νίτρο και έτσι χτυπήσαμε παλαβές ταχύτητες!
Όπως καταλάβατε από το ντεκόρ του blog, ήρθε η ώρα να γνωριστούμε λίγο καλύτερα:
Είμαι η Artanis και είμαι καλά, είμαι η Artanis και λατρεύω τα Χριστούγεννα και όταν έρχονται τα Χριστούγεννα με πιάνει ο παλιμπαιδισμός μου και, ναι, περιμένω ακόμα τον Άγιο Βασίλη και, ναι, υπάρχει και, ναι, έχω και επιχειρήματα!

Σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα και όπως τα θέλετε και με όποιους θέλετε!
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αύριο και σε όσους δεν γιορτάζουμε, να τους χαιρόμαστε !

Σας φιλώ και

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
 
Από την Artanis στις 12:55 μ.μ. | 20 comments
17.12.06
Beta, beta είσαι 'δω;


Εδώ και μέρες προσπαθώ να σχολιάσω στα blog που αναβαθμίστηκαν σε beta και δεν μπορώ. Ούτε με το νικ μου ούτε ως "other", ούτε ως "anonymous", ούτε το ξόρκι έπιασε, ούτε το μαγικό φίλτρο τα κατάφερε. Μετά το γύρισα σε παρακάλια, βρε χρυσό μου, βρε καλό μου εμείς σε αγάπαμε, μετά άρχισα τα βρισίδια και τα σιχτίρια.

Μπα... Τζίφος.

Απ' ότι φαίνεται το beta το γύρισε σε επανάσταση και αποφάσισε να επιτρέπει μόνο τους υπόλοιπους beta να betabloggάρουν και μας τους ταπεινούς υποβαθμισμένους μας φτύνει παραδειγματικά.
Γιατί; Ε; Γιατί;;;
Για να ενστερνιστούμε την φιλοσοφία του; Και μετά να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους; Να ρίξουμε την εξουσία;
(Γιατρέ μου, τι μου συμβαίνει και γράφω τέτοιες μπούρδες;)

Φίλες και φίλοι, μπλογκέρισσες και μπλογκεράδες, που γενίκατε beta και μας αφήσατε απόξω, να ξέρετε ότι σας αγαπάω (ακόμα) κι ας μην μπορώ να σας το γράψω...
Είμαστε μαζί κι όμως τόσο μακριά...
Μόνο ένα beta μας χωρίζει...
Κλαψ, λυγμ και οδύρμ!!! Μη σας πω και σπαράγμ, δηλαδή!

Και ναι, θα μπορούσα κι εγώ να γίνω beta, αλλά αρνούμαι ν' αφήσω πίσω μου τόσες ψυχές, τόσα στόματα. Ποιος θα τα θρέψει;
(Γιατρέ μου, η θεραπεία σου είναι μια μπούρδα, χειρότερη απ' αυτές που γράφω, δεν μου έκανε τίποτα, όπως βλέπεις).

Επειδή, όμως, και το δικό μου template τα έχει τα προβληματάκια του, απ' ότι μου παραπονιούνται, το έστειλα στο συνεργείο για σέρβις και όποτε είναι έτοιμο θα μπορούν να το βλέπουν όλοι και σωστά.
ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ!
 
Από την Artanis στις 1:49 μ.μ. | 21 comments
13.12.06
BAROCK IT, BABY!!!




Το classicalmusic.gr διοργανώνει στις 15, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής, στο Ινστιτούτο Goethe. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μία συναυλία την Παρασκευή, στις 21:00 και τις υπόλοιπες μέρες από δύο συναυλίες, στις 19:00 και στις 21:00 το βράδυ, όλες με παλιά μουσική. (Ναιαιαι!)

Παλιά μουσική ή αλλιώς παλιομουσική, όπως λέγεται στην αργκό των μουσικών, είναι ουσιαστικά η μουσική της Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής και Μπαρόκ Ευρώπης. Η μουσική αυτή είναι ωραίο να ακούγεται από παλιομουσικούς και παλιοτραγουδιστές και με παλιοόργανα, οπότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε και ζωντανά μερικές παλιοσυναυλίες αυτό το τετραήμερο, δηλαδή ένα μάτσο παλιατζούρες...

Κι όμως. Παρόλο που στο μυαλό των περισσότερων η μουσική αυτή είναι συνδεδεμένη με βαρετούς ή σκοτεινούς συνειρμούς, ακούστε δύο κομματάκια, που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Το πρόγραμμα των συναυλιών θα το βρείτε εδώ.


Saltarello. Χορευτική μουσική από την εποχή του Βοκκάκιου


"Rodrigo Martinez", Anonymous
 
Από την Artanis στις 12:43 π.μ. | 20 comments
9.12.06
Οι διαφημίσεις βλάπτουν σοβαρά τα Σαββατόβραδα.
Χτες πέτυχα μία διαφήμιση για τις Γέφυρες Πολιτισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προς στιγμήν μπερδεύτηκα, γιατί και το Μέγαρο Μουσικής έχει έναν καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων με το όνομα "Γέφυρες" και για λίγο έχασα το μπούσουλα...

Η διαφήμιση έλεγε για το τριήμερο "Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τους νέους και την εξάρτηση που θα γίνουν 8-10/12, στο Ποδηλατοδρόμιο", τέλοσπάντων, κάπως έτσι..
Μπαίνω, λοιπόν, στο παραπάνω site για να δω τι είδους Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και τι σχέση έχουν οι νέοι με την Εκκλησία και την Τέχνη και την δημιουργία (την καλλιτεχνική, όχι την άλλη) και -το κυριότερο- με την ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

Γιατί, εντάξει, το να διοργανώσει κάποιος, κι ας είναι και η Εκκλησία, ένα συνέδριο-φεστιβάλ χορωδιών/χορευτικών-καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς μέσα σε τρεις μέρες και στοχεύοντας στους νέους, δενκακό. Αλλά που κολλάει το "Εξάρτηση και δημιουργία";

(Αν πάτε στο site και πατήσετε στα δεξιά: Γέφυρες Πολιτισμού-> Σύνθημα εκδηλώσεων->"Ναι στην δημιουργία", θα διαβάσετε την κεντρική ιδέα.)
Απ' ότι κατάλαβα έχει σχέση με τους ανθρώπους που είτε είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά είτε βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης.
(Ελπίζω να κατάλαβα σωστά...)

Και έρχομαι στα δύο πράγματα που με ανατρίχιασαν:
1) Στο εν λόγω κείμενο, αλλά φαντάζομαι και στην στρατηγική προσέγγισης που θα ακολουθήσει, τα ναρκωτικά μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με το αλκοόλ και το τσιγάρο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
Και τα τρία βλαβερά, δεν το συζητάμε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
Άσε, που αν θέλουμε να βοηθήσουμε κυριολεκτικά τους υπό απεξάρτηση ανθρώπους ή να στοχεύσουμε στην πρόληψη να μην πέσουν κι άλλοι στα ναρκωτικά, θα πρέπει πρώτα να ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε ή να γράψουμε: "Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σε ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ" και όχι γενικώς και αορίστως "μία-κάποια-ποια-μα-ποια-πάπια εξάρτηση".

2) Ο ορισμός της εξάρτησης, ως "...η ανάγκη χρήσης εξωτερικών παραγόντων, με σκοπό την ένταξη, καταξίωση ή και απόλαυση...".
Όχι.
Η εξάρτηση είναι αυτό που προκαλούν το αλκοόλ, το τσιγάρο και οι ναρκωτικές ουσίες, λόγω των συστατικών τους και ακόμα και όταν η χρήση τους ξεκινά για την "μαγκιά" ή για να μπούμε σε μία παρέα, τότε έχουμε να κάνουμε με την αφορμή και όχι με την αιτία.
Γιατί, αν νιώθουμε ότι θέλουμε να ανήκουμε κάπου, αυτό σημαίνει ότι δεν ανήκουμε εκεί όπου θα έπρεπε (οικογένεια, κ.λ.π., κ.λ.π.).
Να μην μιλήσουμε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης στα σχολεία περί ναρκωτικών και πολλών άλλων θεμάτων.

Να μην γράψω για το γεγονός ότι οι συνεδρίες μουσικοθεραπείας (μέσα στο πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων) πρέπει να γίνονται με ανθρώπους που θεραπεύονται από κάτι και όχι έτσι στου κουτουρού, γιατί αλλιώς και νόημα δεν έχουν και παρεξηγείται η χρησιμότητά τους.
Να μην γράψω για το ότι η Τέχνη είναι θέμα Παιδείας και Κράτους και όχι της Εκκλησίας.
Να μην γράψω ότι οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα μερικών Υπουργείων και κάποιων χορηγών (έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η Εκκλησιαστική Περιουσία είναι μύθος). Να μην γράψω ότι τα Ολυμπιακά Ακίνητα είναι κλειστά τις υπόλοιπες μέρες και ανεκμετάλλευτα.
Να μην γράψω ότι ένα πουλάκι μόλις μου σφύριξε ότι η συναυλία είχε ένα δυνατό άρωμα από τις περίφημες γιορτές της Χούντας.
Να μην γράψω ότι... άσε, δεν έχει τελειωμό και είναι και Σαββατόβραδο.
Τα λέμε στα σχόλια...
 
Από την Artanis στις 10:32 μ.μ. | 26 comments
5.12.06
Τελεσίγραφο προς κύριον Μέρφυ:


ΆΙ ΚΙΧΟΥ ΚΙ ΕΣΥ
ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΟΥ!!!
 
Από την Artanis στις 10:48 μ.μ. | 14 comments