10.10.06
Τα χάμστερ των εκλογών.
Η προεκλογική εκστρατεία όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων, νομαρχιακών συμβούλων και νομαρχών, υπερνομαρχιακών συμβούλων και υπερνομαρχών, του Σούπερμαν, του Μπάτμαν, του Λεξ Λούθορ και του Τζόκερ, μου αφήνουν την αίσθηση ότι τρέχουμε όλοι μαζί, μέσα στο κλουβί μας, πάνω στην ρόδα, σαν τα χαμστεράκια.

Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε
και δεν φτάνουμε
πουθενά, πουθενά, πουθενά, πουθενά,
σε μία συνεχόμενη αυτιστική πορεία.

Από τη μία όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι θα κάνουν και θα κάνουν και θα κάνουν. Και τι θα κάνουν; Τα αυτονόητα. Ό,τι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τετραετίες.

Το Σάββατο προσπαθούσα να περάσω το δρόμο για να πάρω ταξί και ήταν αδύνατο. Όλοι οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στο κέντρο της Αθήνας. Είδα μία κυρία να καθαρίζει το φρεάτιο μπροστά από το μαγαζί της, για να φύγουν τα ποταμίσια νερά που κατεβάζανε ο Λυκαβηττός και ο Λόφος του Στρέφη και η Αλεξάνδρας μαζί. Τα νερά είχαν ανέβει μέχρι τις εισόδους των πολυκατοικιών στην …Ιπποκράτους.

Φυσικά, φταίμε όλοι μαζί. Και για όλα.

Εμείς που δεν προσέχουμε πως και που πετάμε τα σκουπίδια μας,
ο Δήμος που δεν φροντίζει για τα φρεάτια, για τις χωματερές που δεν μπορούν να συμμαζέψουν, να κλείσουν, να ανοίξουν,
για τα πάρκα που όταν τα φτιάχνουν είναι τίγκα στο μάρμαρο και δίπλα μία ζαρντινιέρα με λελούδια (ΒΑΛΤΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΧΟΡΤΑΡΙΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΚΑΖΟΝ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ, ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!!!!!!),
τις λακούβες και τα πεζοδρόμια (κουίζ: ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό; Ο Δήμος ή το ΥΠΕΧΩΔΕ;),
η υγεία και η περίθαλψη των δημοτών (ξανά κουίζ: Υπουργείο Υγείας ή Δήμος;),
η πολεοδομία της πόλης (ξαναμανά κουίζ, μην λέμε πάλι τα ίδια…)
και ένα σωρό άλλα θέματα που ταλανίζουν τα ευαίσθητα μυαλά μας και τις ταλαιπωρημένες ψυχές μας.

Άσε τα ψιλά γράμματα: ανακύκλωση (πάρτε άλλο ένα κουίζ και πείτε μου, εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη τον υπεύθυνο γι αυτό).
Να σας πω την μαύρη αλήθεια και την μεγάλη μου αμαρτία, δεν έχω καμία ιδέα τι στο καλό κάνει η νομαρχία και ακόμα χειρότερα, η ΥΠΕΡνομαρχία… Συγγνώμη…

Έχω την εντύπωση ότι κανείς τους και κανείς μας δεν έχει καταλάβει, ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όταν μπουν στο δημαρχείο, στην νομαρχία, στην υπερνομαρχία, στο τεράστιο ιγκλού του Καλ-Ελ και την σπηλιά του Μπάτμαν.
Τουλάχιστον, οι δύο τελευταίοι έχουν έναν στόχο στο πρόγραμμά τους: Να σώσουν τον κόσμο.
Οι προηγούμενοι; Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Και το χειρότερο:
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν;

Όλοι ψάχνουν να εκλεγούν, αλλά κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί ότι τα βασικά, τα αυτονόητα, δεν έχουν διευθετηθεί. ΑΚΟΜΑ!
Στο μεταξύ, εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποιον θα ψηφίσουμε και οι υποψήφιοι ποιος θα τους ψηφίσει, μπας σταματήσει η ρόδα να γυρνάει.

Τα πάντα έχουν γίνει η ρόδα του κλουβιού κι εμείς τα ποντίκια.

Και ο επιστήμονας ποιος είναι; (Ιδού η ρόδα, ιδού και το πήδημα…)
 
Από την Artanis στις 2:28 π.μ. |


18 Comments:


Καλημέρα, καλημέρα.
Έχω να θέσω, πρώτον ότι τα βαψιματάκια και λοιπά μεγάλα και μικρά μερεμέτια, τα καινούρια έπιπλα, κουρτίνες κλπ. κλπ. μου αρέσουν πολύ, όθεν εύχομαι καλή διαμονή στο καινούριο σπιτάκι.
Δεύτερον, ότι και αυτοί που λες θέλουν να σώσουν τον κόσμο, απλώς εννοούν τον κόσμο διαφορετικά απ' ό,τι όοοολοι οι υπόλοιποι.
Τρίτον, είμαι μεταξύ Λεξ Λούθορ και Τζόκερ και δεν ξέρω τι να ψηφίσω.
Τέταρτον, ο Ψωμιάδης παρομοιάζει εαυτόν με τον εσταυρωμένο Χριστό, ο δε Σκανδαλίδης κατεβαίνει με σύνθημα η Αθήνα ξανα-ζει. Επορία: Θα γίνουμε μάρτυρες μίας ακόμη Αναστάσεως? Να ελπίζουμε και σε Ανάληψη?
Σαν πολλοί Μεσσίες δεν μαζευτήκανε στα πέριξ?

 

Blogger Λίτσα, 10/10/06 7:58 π.μ.



Μα που ζεις;;; Πρασινάδες;;;
Αρρωστημένα πράματα χρυσή μου!!! Δεν βλέπεις το χρώμα τους (πράσινο, της αρρώστιας);!


Πέρα από την πλάκα, η παρομοίωση με τα χάμστερ μου άρεσε, διότι δυστυχώς, είναι αληθινή....

 

Blogger An-Lu, 10/10/06 12:23 μ.μ.



Το είπες: φταίμε εμείς. Που τους ψηφίζουμε.

Δεν θέλω ούτε μικρά κόμματα ούτε μεγάλα ούτε μεσαία (μεγέθους ή χώρου). Αποχή μπορούμε να κάνουμε; Αν φτάσουμε σε ένα επίπεδο αποχής του 50%, το μήνυμα θα είναι αυτό ακριβώς που αξίζει στην πολιτική μας σκηνή: της πλήρης απαξίωσης!

Πολύ πετυχημένο αυτό με τη ρόδα και τα ποντίκια.

 

Blogger Yannis H, 10/10/06 12:43 μ.μ.



Συμφωνώ με τον Γιάννη. Κατ΄ άλλα, ρόδα είναι και... γυρίζει, μόνο που κληρώνει για τους επιτήδειους, ως συνήθως. Εμείς απλώς "συμμετέχουμε" στην ποντικοπαγίδα.

Με αγάπη

Α.

ΥΓ. Βοήθεια: ψάχνω να βρω το ιμέιλ του σκεπτικιστή (βρήκα στο μπλογκ σου το σχετικό λινκ) και δεν μπορώ, δεν καταλαβαίνω που είναι. Μπορείς, σε παρακαλώ, καλή μου, να με βοηθήσεις; (πολλά φιλιά και πάλι - σου έστειλα ένα ιμειλ-άκι)

 

Blogger paragrafos, 10/10/06 2:01 μ.μ.



λίτσα, πρώτον ευχαριστώ για τις ευχές, πέρνα στο βάθος, ο μπουφές ακόμα έχει καναπέδες.
Δεύτερον, θέτεις το υπαρξιακό ερώτημα "τι σκατά εστί κόσμος" (συγχωρέστε μου την βωμολοχία μου).
Τρίτον, δαγκωτό στον Τζόκερ, καθότι είναι πιο διεστραμμένος από τον Λεξ και έχει και καλύτερο μακιγιάζ.
Τέταρτον, ο Ψωμιάδης θα μπει στις αγιογραφίες της Μητρόπολης που θα φτιάξει ο "Σκανδαλίδης-μη μας σκανδαλί-ζεις".
Απάντηση: Ανάσταση θα δούμε, αλλά δεν μας βλέπω να μαρτυρούμε Ανάληψη, οπότε θα παραμείνουμε σ' αυτήν την γη την κολασμένη. Και θα παρακαλάμε για Ανάληψη και ανάλογη ανάληψη από τα ΑΤΜ. Όσο για τους Μεσσίες, θα τους μαζέψουμε όλους στην νέα Μητρόπολη του Σκανδαλί-ζει. Μην μου ανησυχείς!

an-lu, τι να την κάνεις την πρασινάδα, χαρά μου; Στο μάρμαρο της πλατείας βλέπεις και πόσο όμορφη είναι η γοργονοουρά σου. Κάτι σεν τον καθρέφτη της κοινωνίας μας, δηλαδή.

yanishshshshsh, ώρες ώρες κι εγώ την σκέφτομαι την αποχή, αλλά αν δεν είναι απόλυτα συνειδητή και δεν συνοδεύεται από ορισμένες άλλες, βασικές, κινήσεις και απαιτήσεις, μεταφράζεται ως αδιαφορία. Άσε που θα είναι πιο εύκολο σε ακραίες ομάδες να πιάσουν θέση στην εξουσία. Καλύτερα να ψηφίσουμε ό,τι είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά (τώρα, το "ιδεολογικά" παίρνει πολύ νερό και κουβέντα, αλλά άστο να πάει, άστο) ή ανθρώπους που ξέρουμε ότι έχουν όρεξη για δουλειά (τώρα στις δημοτικές, γιατί στις βουλευτικές άστο να πάει, άστο), παρά αποχή. Εκεί, κατέληξα μετά από ώριμη σκέψη ("ώριμη σκέψη": άστο να πάει, άστο...)

παραγραφέ μου, ίσως το κλου της υπόθεσης να βρίσκεται στην φράση σου: "Εμείς απλώς "συμμετέχουμε" στην ποντικοπαγίδα." Αν αυτό το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και πάρουμε χαμπάρι ότι είμαστε μέρος της εξίσωσης, τότε (ίσως) να καταλάβουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Όλοι είμαστε στο ίδιο κλουβί. Η πολιτική είναι κι αυτή μέσα στο παιχνίδι της ζήτησης και της προσφοράς.
Σου στέλνω μέιλ σε λίγο. Φιλάκια!

 

Blogger Artanis, 10/10/06 10:19 μ.μ.



Γκό-ρτσος, Γκό-ρτσος (όχι, αυτό είναι από τις εθνικές εκλογές).
Τζόκερ ε; Τείνω να συμφωνήσω.
Διευκρίνισις: για την Ανάληψη τη δική τους μιλούσα, όχι για τη δική μας - είναι ο μόνος τρόπος να τους ξεφορτωθούμε.
Φιλιάααααα

 

Blogger Λίτσα, 10/10/06 10:53 μ.μ.



Για το πάπλωμα, ο καβγάς. Ο Γιάννης έχει δίκιο...

 

Blogger George Sou, 10/10/06 11:25 μ.μ.



λίτσα, για να γίνει η Ανάληψη πρέπει να προηγηθεί Ανάσταση, κομματάκι δύσκολο...Μάλλον, πρέπει να βρούμε τον κερατά τον επιστήμονα....
Σμουουουουουτς!

g, όχι για το πάπλωμα, για την ρόδα γίνεται ο καβγάς. Πάντως, για την αποχή δεν με βλέπω να πείθομαι. Αλλά, κατανοώ το σκεπτικό.

 

Blogger Artanis, 11/10/06 12:18 π.μ.



Λοιπόν, αν είμαστε χάμστερ, τότε συμμετέχουμε σε κάποιο πείραμα. Αντικείμενο της έρευνας: «Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος;»

Μέχρι στιγμής, το κοντέρ έσπασε τα κόκκινα, ξαναέκανε τον κύκλο, τα ξαναέσπασε, ξαναέκανε τον κύκλο, κοκ. Το πείραμα συνεχίζεται παρότι βλακο-κοντέρ για τέτοια μεγέθη δεν υπάρχει.

Αλλά και να βρεθεί, εμείς ξεπερνάμε καθημερινά τον εαυτό μας. Χθεσινή εσοδεία από Ψωμιάδη (αποδείχτηκε ότι πήρε χρήματα για αντιπλημμυρικά.)

Ερ. Πήρατε τα χρήματα;
Απ. Όχι
Ερ. Ποιός τα πήρε;
Απ. Ο Χάρι Πότερ

Λίγο αργότερα σε γυναίκα δημοσιογράφο: «Με αυτά τα χρήματα θα πάρεις καινούριο τζάκετ.»

Ερ. Είπατε πως καθαρίσατε τα ρέματα πριν μερικούς μήνες και ότι δεν θυμάστε πότε. Μπορεί να είναι δηλαδή πολύς καιρός.
Απ. Χάχανα …και σιωπή.

Ερωτήσεις για ό,τι δεν του αρέσει: από την αύξηση των εξόδων για δημ. σχέσεις και τη μείωση των εξόδων για έργα, μέχρι ότι δεν φοράει κράνος. Κάνει ένα και μόνο σχόλιο: «την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».

Και ναι - ο τύπος αυτός ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ. Άσχετα αν πλέον δεν κάνει καν τον κόπο να μας παραμυθιάζει – μας χλευάζει κανονικά.

Μακάρι να είχα το χιούμορ σου και την (ωραία) ελαφρότητα Αρτάνις… Μπορείς και τους παίρνεις ελαφρά – εγώ θυμώνω γμτ. Μαζί μας, πρώτα απ’ όλα. Ο μαλάκας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει, να μη δέχεται ερωτήσεις, να κατεβαίνει στις εκλογές. Αλλά να εκλέγεται κιόλας;;;;

 

Blogger Yannis H, 11/10/06 11:49 π.μ.



Για Αθήνα, Μπόμπος δαγκωτό! Για έργο πνοής!

 

Blogger Περαστικός, 11/10/06 6:48 μ.μ.



Yannishshsh, μην νομίζεις, κι εγώ νευριάζω...Όσο πιο πολύ, τόσο περισσότερο στην πλάκα.
Αλλά, τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά; Ότι όσο περισσότερο θυμώνω, τόσο περισσότερο λέω "όχι, ρε κερατάδες, δεν θα σας περάσει!"
Αυτά που περνάτε στα Βόρεια, με τον Ψωμιάδη, είναι κάτι το αδιανόητο. Αυτός ο άνθρωπος, μόνο ως "φαινόμενο", μπορεί να χαρακτηριστεί. Το φαινόμενο του μινιόν δικτατορίσκου. Και σε τέτοια φαινόμενα, το τελευταίο πράγμα που θα δώσει λύση είναι η αδιαφορία. Ή η συνειδητή αδιαφορία. Σε κάποια πράγματα μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο, αλλά όχι εδώ. Ο Ψωμιάδης και η παρέα του -και όλοι οι ανάλογοι- εκλέγονται από κάπου και από κάποιους. Και συνήθως, αυτοί που τους δίνουν την χαριστική βολή για την καρέκλα είναι οι αναποφάσιστοι, που μεταθέτουν το βάρος των ψήφων. Κι εμείς (εγώ κι εσύ) μπορεί να είμαστε αναποφάσιστοι, αλλά δεν νομίζω ότι θα "σταυρώναμε" ποτέ τέτοια άτομα!
Αν υπάρχει κάποια τιμωρία για τον ημίτρελο-καραεπικίνδυνο-Ψωμιάδη, αυτό θα είναι να μην ξαναβγεί και να καταποντιστεί. Κι αυτό, γιατί -ενώ θα έπρεπε να λογοδοτήσει στην δικαοσύνη για ό,τι έχει φάει κι έχει καταστρέψει- δεν βλέπω να τιμωρείται νομίμως.
Δεν ξέρω ποια είναι η κοινή γνώμη στην Θεσαλλονίκη για ό,τι έχει γίνει και γίνεται, αλλά -σύμφωνα με την λογική- θα έπρεπε να ζητάτε το κεφάλι του και την καρέκλα του. Κι αυτό δεν το έχω δει, εκτός κι αν κοιμάμαι τον ύπνο του δικάιου...
Από την άλλη, βλέπω στις ειδήσεις σκηνές από τους οπαδούς του και φρικάρω...

Επίσης, οι δημοτικές-νομαρχιάκες εκλογές διαφέρουν από τις βουλευτικές, γιατί ακόμα κι αν δεν βγει πρώτος κάποιος, σίγουρα θα μπει στο συμβούλιο, άρα θα υπάρχουν κι άλλες φωνές.

Αυτό που -για μένα- πρέπει ν' αλλάξει στην λογική του κόσμου είναι η (γραμμένη στο DNA μας) αίσθηση ότι δεν μπορούμε ν' αγγίξουμε και να ελέγξουμε την εξουσία. Ότι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε, γιατί τα πάντα κινούνται από σκοτεινές δυνάμεις. Ότι δεν μπορούμε να σατυρίσουμε ή να κρίνουμε, γιατί η εξουσιάζοντες ισοδυναμουν με θεούς.
Μάλλον πρέπει να κάνουμε εντατικά σεμινάρια περί δημοκρατικού συστήματος all together, γιατί κάτι δεν έχουμε καταλάβει. Ειδικά αυτοί που μπαίνουν υποψήφιοι, ώστε να μάθουν ότι δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλέγομαι, με εκλέγεις και τελειώσαμε, αλλά με εκλέγεις και ελέγχεις τι κάνω. Μ' αυτή την λογική, λοιπόν, θα πάω να ψηφίσω, yannishshsh, γιατί πολύ απλά -ως Artanis, ως πολίτης- δεν μπορώ να απαιτήσω τον έλεγχο, αν δεν έχω πρώτα ψηφίσει.

Αυτά, εν ολίγοις, περιμένω ανταπόκρισή σου από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, μιας και την ζεις καθημερινά.

 

Blogger Artanis, 11/10/06 7:09 μ.μ.



Για να καταλάβουμε που πάμε.
Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο Πολύδωρας διεκδικεί χρήματα, για το υπουργείο του γιατί λέει, είναι παραγωγικό.
Τώρα, αν κάποιος μου πει τι ακριβώς παράγει το Υπ. Δημοσίας Τάξης θα του είμαι ευγνώμων...

 

Blogger George Sou, 11/10/06 10:52 μ.μ.



περαστικέ έγραφα στον yannis και δεν είδα το σχόλιό σου...
ΜΠΟ-ΜΠΟΣ, ΜΠΟ-ΜΠΟΣ, ΜΠΟ-ΜΠΟΣ! Για την Αθήνα, ρε γαμώτο! Εκτός αυτού, είναι ΚΑΙ μανούλι!

g μου, μισό να σου εξηγήσω, είναι πανεύκολο γι αυτό δεν πάει ο μυαλό σου: το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης παράγει δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, μυριάδες, αναρίθμητους αστυνομικούς, ΜΑΤ, Δυνάμεις Ασφαλείας και λοιπά όργανα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες και κλαρίνα στο Υπουργείο Πολιτισμικής Αταξίας, καθότι τα λεφτά θα τα πάρει ο Πολύδωρας και ουχί ο πολιτισμός. Το γιατί είναι πολύ απλό: Θα κατέβει σε απεργία και ο πολιτισμός, μιας και βαρέθηκε να κάθεται και να μιζεριάζει, δεν έχει και τίποτε άλλο να κάνει, είναι μόνιμος στην στασιμότητα και για να βρει ένα νόημα στην ζωή του θα πάει να δείρει τα άλλα όργανα του άλλου υπουργείου.

Υ.Γ. Για να γράφω τόσο μπάχαλο απάντηση, φανταστείτε πόσο σιχτηρισμένη είμαι το υπουργείο της δικής μου δουλειάς. Το άλλο υπουργείο της δικής μου δουλειάς είναι το Παιδείας, αλλά το έχουν αναλάβει άλλοι, οπότε είμαστε πάτσι!

 

Blogger Artanis, 12/10/06 12:12 π.μ.



Μάλιστα τώρα κατάλαβα!
E αν είναι έτσι, να δώσουμε και μεις κάτι...

 

Blogger George Sou, 12/10/06 11:33 μ.μ.



Καλημέρα. Η ανταπόκριση από τη Β. Ελλάδα θα αργήσει λιγάκι, γιατί η δουλειά είναι πολλή. Πάντως, τροχάδην, έχει σημασία ο εξαιρετικά συντηρητικός χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων – ας μην ξεχνάμε, Παπαθεμελής και Ψωμιάδης, οι δύο ελληναράδες της ελληνικής Βουλής τα τελευταία χρόνια, εδώ εκλέγονταν. Αυτό δεν λέει κάτι;

Σίγουρα κάτι λέει – και ο Καρατζαφέρης δεν κατεβαίνει εδώ τυχαία. Το ‘φαινόμενο’ δεν είναι ο Ψωμιάδης, είναι ο λαός που τον ψηφίζει.

 

Blogger Yannis H, 13/10/06 8:36 π.μ.



..επειδή όλο ο Κακός ο Λύκος κερδίζει στις εκλογές... λέω να ψηφίσω την Κοκκινοσκουφίτσα...να πάρει και λίγο επάνω της και να συνεχίσει να επιμένει να μαζεύει λουλούδια στο δάσος για τη γιαγιά της,γράφοντας τον κακό λύκο στα παλιά της τα παπούτσια!!

 

Blogger maika, 13/10/06 11:36 π.μ.



g, λες να κάνουμε και κανά έρανο για να στηρίξουμετα τα καημένα τα μπουζούκια; Εεεε συγγνώμη, τα όργανα ήθελα να πω, εεεε συγγνώμη, της Δημοσίας Τάξεως ήθελα να πω.

yannishshshsh, το επόμενο ποστ είναι σπέσιαλ αφιερωμένο, με αφορμή την συζήτησή μας!

maika, κι μετά σου βγει η Κοκκινοσκουφίτσα κουμπάρα με τον Πίτερ Παν, ποια η θέση σου στην κοινωνία; Ε;
:-D

 

Blogger Artanis, 13/10/06 12:44 μ.μ.



..με τον Πήτερ Παν κουμπάρο ωραία θα ήταν .... έχει και δικό του νησί.. Τώρα βέβαια αν μου βγεί κουμπάρα με τον Κάπτεν Χούκ... τί κάνω???
Πρέπει να το ξανασκεφτώ!!
Το ξανασκέφτηκα!
Θα ψηφίσω τους Φουρτουνάτσηδες για την Υπερνομαρχία και τους Βροντάτσηδες για το Δήμο...
Έτσι κι αλλιώς κι αυτοί τίποτα δε θα κάνουν αλλά τουλάχιστον θα γελάσει λιγάκι και το χειλάκι μας...

 

Blogger maika, 13/10/06 5:28 μ.μ.