1.7.06
Θέλω διακοπέέέέέέές!!!
Που 'ναι η θάλασσα, ΟΕΟ;;;;

Αυτούς τους τύπους από πάνω, που έχουν το θράσσος να παίζουν με τα κουβαδάκια και να κάνουν βουτιές, τους ζωγράφισε η Ilona.

Update:
Η απάντηση, η διαδικτυακή τουλάχιστον, στην "ρητορική" μου ερώτηση είναι αυτή:και την δίνει ο epicuros σε αυτό το post του. Thanks, epicuros!
 
Από την Artanis στις 2:40 π.μ. |


35 Comments:


Σου εύχομαι τα καλύτερα μακροβούτια μέσα σε πελάγη ευτυχίας....

 

Blogger kyriaz, 1/7/06 10:14 π.μ."Ποιητή, που γλύτωσες τη σφαίρα στο τσακ", το ίδιο εύχομαι και σε σένα!

 

Blogger Artanis, 1/7/06 3:08 μ.μ.Θάλασσα θέλεις, έ; Εγώ στην παρέχω δια της εικόνος αλλά "φάτε μάτια ψάρια". Γίνεται; απ' ό,τι ξέρω δεν γίνεται... Αλλά έννοια σου, έρχεται και η εικονική πραγματικότητα που θα φοράς τα γυαλιά, τα ακουστικά και τα ειδικά ενδύματα και θα νοιώθεις τη θάλασσα και τη δροσιά της στο κορμί σου, θ' ακούς τους ήχους και θα βλέπεις ένα ταχύπλοο να σε σημαδεύει, έτσι για περισσότερο ρεαλισμό! Κι αν γλυτώσεςις από την έλικα θα μας λες και πώς ήταν!

 

Blogger Epicuros, 1/7/06 5:39 μ.μ.Η θάλασσα προβάρει τα χρώματά της,παίζει ανάμεσα στο πράσινο,το γαλάζιο και το βαθύ μπλε,να δει με πιο είναι ομορφότερη!
Ε,την artanis,θα κλείσει στην αγκαλιά της,δεν είναι να παρουσιαστεί ατημέλητη.
Τα θαλασσοπούλια,έτοιμα,με φτερά-χάδια μόνο για σένα!
Κι ένας ήλιος του Ελύτη,να σου χρυσίζει τα μαλλιά!
Πες στον cyrusgeo,να ετοιμάσει τα κουβαδάκια του και .....φύγατε!!!

 

Blogger apousia, 1/7/06 6:42 μ.μ.Σου εύχομαι να βρεις τη θάλασσα που θα σε ταξιδέψει στο πιο ωραίο σου καλοκαίρι, στις πιο όμορφες στιγμές σου, στα συγκλονιστικά που έρχονται!

Φιλιά!
Καλό μήνα!!!

 

Blogger sofi-k, 2/7/06 2:23 μ.μ.επίκουρε, μη μου λες εμένα ότι θέλω θάλασσα, γιατί, εμμέσως, εσύ φταις. Είδα τις φωτογραφίες σου στο μπλογκ σου και βομβαρδίστικα από Σαντορίνη και από τις μνήμες εκείνης της υπέροχης εβδομάδας που πέρασα εκεί... Μου έβαλες μετά και την παραλία του Μαραθώνα και μ' έστειλες! Καλά θα σου δείξω εγώ!

 

Blogger Artanis, 2/7/06 11:13 μ.μ.apousia μου, με τα λόγια σου τα υπέροχα με έντυσε η θάλασσα και χάθηκα μέσα της! Και τα βότσαλα με υποδέχθηκαν και ο ήλιος με χάιδεψε!
Κι εκεί που έκλεινα τα μάτια μου στους ήχους των τζιτζικιών,...άκουσα τον cyrus να πλακώνεται για τα κουβαδάκια του....φτουουου!

Τελικά, δεν χρειάζεται η εικονική πραγματικότητα. Με τη γραφή σου πυροδοτείς τη φαντασία.

 

Blogger Artanis, 2/7/06 11:20 μ.μ.sofi-k, και σε σένα, γλυκιά μου, σου εύχομαι το καλοκαίρι να σου φέρει όλη του γλύκα και το φως, όπως σου ταιριάζει.

Καλό μας μήνα!

 

Blogger Artanis, 2/7/06 11:31 μ.μ.@Artanis: Καλά, ομολογώ. 'Ημαρτον! :-) Ελπίζω να βρεθείς σύντομα στην αγκαλιά της θάλασσας. Η πρότασή σου (στο βλογ μου) δεκτή. Μπορείς να λινκάρεις το ποστ μου και να χρησιμοποιήσεις και τη φωτογραφία όπως θέλεις.

 

Blogger Epicuros, 2/7/06 11:41 μ.μ.Δε θυμάμαι, στίβω το μυαλό μου αλλά μπα...

Πότε ήταν η τελευταία φορά που γλύστρησα στη θάλασσα να κολυμπήσω, χωρίς να σκέφτομαι ότι πρέπει να βγω αμέσως, με περιμένει μια στοίβα δουλειές?

Να κάτσω στην παραλία, ν'ακούω μόνον κυματάκι. Παφλασμό ήμερο μαζί με μακρινέεεες φωνές, ίσα-ίσα να νοιώθω παρεούλα, αλλά χωρίς να χρειάζεται να μιλάω, να εξηγώ, να ζυγίζω... Και να φύγω μόνον όταν βαρεθώ...

Κι εγώ, διακοπές ακόμη κι από μένα!
:)))

(θα μου τραβήξω τη μπρίζα καμμία ώρα και...)

 

Blogger aphrodite, 3/7/06 9:15 π.μ.Γεια σου, Artanis!
Άντε, σούρουπο σ' ερημική παραλία, ακουμπισμένη νωχελικά στον ώμο του καλού σου, να χάνεται το βλέμμα σου στον ορίζοντα μαζί με τον ήλιο, πίσω απ' το νησί, απέναντι...

 

Blogger synas, 3/7/06 9:49 μ.μ.Καλές βουτιές, όποτε μπορέσεις!

 

Blogger An-Lu, 4/7/06 12:52 μ.μ.Πω πω, ρε Άφρο, τι μου θύμισες. Την τελευταία φορά που το έκανα αυτό ήταν το καλοκαίρι που τέλειωσα...το σχολείο! 10 μέρες, διακοπές με φίλους των γονιών μου, εντελώς μόνη όταν ήθελα, με παρέα όταν ήθελα και με τον σεβασμό που μου έδειξαν "άντε, κορίτσι μου, κάνε ό,τι γουστάρεις και ξεκουράσου (πανελλήνιες, γαρ)". Διακοπές χωρίς τυπικές ευγένειες και υποχρεώσεις.

Όμως, αυτό που περιγράφει η synas, το βλέπω πολύ πιο εφικτό!!!

An-lu, δεν θα μου γλυτώσουν!!!

Κορίτσια, σας εύχομαι να έχετε το καλοκαίρι των ονείρων σας!!!

 

Blogger Artanis, 4/7/06 10:51 μ.μ.H apousia λέει πως ο cyrousgeo έχει κουβαδάκια. Και εγώ λέω: τότε θα ξέρει πώς λέμε τα κουβαδάκια στα αγγλικά να μου το πει γιατί το Σάββατο ήταν ένα βλαμμένο Εγγλεζάκι δίπλα μου, όλη η παραλία άδεια δίπλα μου κάθισε αυτό, και μιλούσε τόσο δυνατά στο κινητό να ακούσουν στην Αγγλία...κι εγώ ήθελα να του πω: "πάρε το κουβαδάκι σου να παίξεις πιο κει" και δεν μπορούσα. Τα χάπια μουουουου

 

Blogger mamani, 4/7/06 11:37 μ.μ.@ mamani, πουλάκι μου τα κάναμε τα πρώτα μπάνια, ε;;; Εύγε, εύγε!!!!

Την αγγλική μετάφραση των κουβαδακίων δεν την γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε να σου πούμε πολλές ωραίες, άλλες μεταφράσεις για τα σπαστικά εγγλεζάκια! Μάλιστα, κάποιες λειτουργούν για να κάνεις τα εγγλεζάκια...κουβαδάκια, περίπου όπως τα έκαναν στο Μουντιάλ οι Πορτογάλοι!

 

Blogger Artanis, 5/7/06 12:51 π.μ.Πες τα και ν' αγιάσει το στόμα σου.

 

Blogger mamani, 5/7/06 8:10 π.μ.Ευχαριστώ για τη διαφήμιση, καλή μου. Εύχομαι να αναζωρήσεις σύντομα για την παραλία των ονείρων σου, χωρίς σπαστικά εγγλεζάκια (στον Ραμνούντα δεν είδα ποτέ τέτοια...). Θα ψάξω την λέξη για τα κουβαδάκια στην Αγγλική (για την ώρα μου έρχεται το "bucketάκια"...) :-)

 

Blogger Epicuros, 6/7/06 6:01 π.μ.'Ισως: "Toy bucket";;;

 

Blogger Epicuros, 6/7/06 6:02 π.μ.Το "bucketάκια" δεν παίζεται, αλλά είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Ψάξε, epicuros, ψάξε. Έχω κι έναν φίλο Εγγλεζάκι που τρελλαίνομαι να του λέω χαζομάρες και να τον βλέπω να με κοιτά με μάτια wide open.

 

Blogger mamani, 6/7/06 7:42 π.μ.Δυστυχώς είναι "toy bucket". Καμία σχέση με την ομορφιά της λέξης "κουβαδάκια". Άλλη μία επιβεβαίωσις της ανωτερότητος της ελληνικής γλώσσης, ήτις γονιμοποίησε τον παγκόσμιον λόγον, κατά τους αρχαιολάγνους...

 

Blogger cyrusgeo, 6/7/06 11:38 π.μ.@ cyrusgeo

... εγονιμοποίησεν ... ;-)

Επίσης πήρα δυο παντελόνια (όχι στην Αδριανού), μια πουκαμίσα και ένα ζευγάρι πεδιλοειδή ...

 

Anonymous Ανώνυμος, 6/7/06 4:50 μ.μ.BUCKETAKIA:
SUPER!!!!!!!!
Επίκουρε, έγραψες! Εγώ ευχαριστώ για τη φωτογραφία!

 

Blogger Artanis, 6/7/06 6:30 μ.μ.mamani, φηφίζω τα μπακετάκια να τα κρατήσουμε στο λεξιλόγιο της τάξης. Όλο και κάπου θα μας χρειαστούν!

 

Blogger Artanis, 6/7/06 6:31 μ.μ.Μωρό μου, που είναι τα toy buckets σου;;;;;;

(Χάλια λέξη.....)
Πάμε πάλι.

Μωρό μου, άρον τα μπακετάκια σου και πάμε παραλία.

(thats the way i like it)

 

Blogger Artanis, 6/7/06 6:35 μ.μ.Κώστα μου, αναμένω να τσεκάρω το πεδιλοειδές....Εσύ τέτοιο πράμα;;;;; Και ηπειρώτικα;;; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

 

Blogger Artanis, 6/7/06 8:01 μ.μ.Πεδιλοειδή, ηπειρώτικα, σπανακόπιτα, εσπρέσσο (ή καλός ελληνικός - τούρικος), χαλβάς σιμιγδαλένιος (χωρίς να στάζει) και παράδοση των αισθήσεων στην μοναδική ηπειρώτικη φύση.
Θα σου στείλω φωτογραφίες απο το χωριό μου (πολύ βορειότερα από το χωριό τού Πολύβιου) ...

 

Anonymous Ανώνυμος, 7/7/06 8:15 π.μ.Τούρικος; ...Τούρκικος τούρκικος!!!
Ευτυχώς πρόλαβα πριν το δει ο ... θου
Κύριε (φτου κακά) ...

 

Anonymous Ανώνυμος, 7/7/06 3:17 μ.μ.Kώστα: τό'χα δει, τό'χα δει, αλλά δε μού'ρθε κανα καλό λογοπαίγνιο!

 

Blogger Π, 7/7/06 7:55 μ.μ.Αγαπημένη μου Artanis, καλή σου μέρα!

Τώρα πάω να στου στείλω το ιμέιλ. Αν δεν έλθει, σε παρακαλώ ειδοποίησέ με! (Έχω σκεφτεί κάτι άλλο για άμεση επικοινωνία, σίγουρη και διαρκείας!)

Με πολλή-πολλή αγάπη

Α.

 

Blogger paragrafos, 8/7/06 10:48 π.μ."Άρον τα μπακετάκια σου και περιπάτει" τι λέει; μάλλον μακάβριο μου ακούγεται.
Αλλά πάλι το μπαλκ χιούμορ εγγλέζικη εφεύρεση δεν είναι;

 

Blogger mamani, 9/7/06 2:15 μ.μ.mamani: bulk humour? Προφανώς μετάφραση του χοντρά αστεία (ελληνική εφεύρεση).

 

Blogger Π, 11/7/06 7:23 μ.μ.π.: Ασταδιάλα. Ούτε ένα λάθος δεν μπορεί να κάνει κανείς.

 

Blogger mamani, 11/7/06 8:12 μ.μ.Πες τα, ρε mamani!!!

 

Blogger Artanis, 11/7/06 11:25 μ.μ.mamani: Έσκασα στα γέλια με το σχόλιό σου!

Artanis: Eσύ να αφήσεις τη mamani ανεμόνη της και να μη γιασεμιλάς γιατί κάποτε είχες γράψει τη Γένεση με δύο νι και το κατάπια ενώ είναι γνωστή η λατρεία μου για τη Bίβλο.

(Kι αν θες να κκσσέρεις, το δεύτερο θαυμαστικό δεν το έχεις γράψει καλά. Nναι.)

 

Blogger Π, 13/7/06 3:58 μ.μ.